logo haan optiek

Lenzen

Contactlenzen

In Nederland draagt 10% van de bevolking contactlenzen. Dat komt omdat contactlensspecialisten in Nederland erg goed opgeleid zijn en u dus veilig en vakkundig uw lenzen kunnen aanmeten.

De beide gediplomeerde contactlensspecialisten bij Haan Optiek kunnen u adviseren over de juiste keuze van het soort lenzen dat het best geschikt is voor uw ogen, het onderhoud, de noodzakelijke regelmatige controles en nog veel meer.


Daglenzen

Er zijn zachte lenzen die u elke dag vervangt. Maar waarom zou u dat doen? Het antwoord is: gemak en comfort. Stel u voor, u zet 's morgens een paar nieuwe, frisse zachte contactlenzen in, en 's avonds gooit u die gewoon weer weg. Geen onderhoud met allerlei flesjes en nooit vervuilde lenzen.


Vormvaste lenzen

Een vormvaste contactlens wordt altijd speciaal op de maat van uw oog gemaakt. Elke vormvaste lens is daarom altijd uniek. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard en ze laten veel zuurstof door. Bovendien zijn vormvaste lenzen niet zo gevoelig voor beschadigingen en ze zijn goedkoop in het onderhoud.

Elk oog heeft een unieke vorm. Het aanmeten van vormvaste lenzen is maatwerk en daarom besteedt de contactlensspecialist er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing. Vormvaste lenzen zitten heel comfortabel.


Siliconenhydrolens

Siliconehydrogellenzen, een beetje ingewikkelde naam voor een heel bijzondere soort zachte lenzen. Normale zachte lenzen laten relatief niet zo veel zuurstof door. Siliconehydrogellenzen doen dat wel. Gemiddeld zo'n zes keer meer dan de gewone zachte lenzen. De contactlensspecialist bij Haan Optiek zal die lenzen aanbevelen als u vaak in een droge ruimte bent. In die omstandigheden kunnen uw ogen na verloop van tijd wat rood worden en droog aanvoelen met gewone zachte lenzen. Dan kunnen siliconehydrogellenzen uitkomst bieden.


Zachte lenzen

Aan zachte lenzen hoeft u bijna niet te wennen. Ze zitten meteen heel comfortabel. Het onderhoud van zachte lenzen moet heel nauwkeurig gebeuren. De meest gebruikte zachte lenzen worden relatief snel vervangen om vervuiling tegen te gaan. De meeste zachte lenzen worden elke maand door een paar nieuwe vervangen. Er zijn ook soorten die een paar maanden mee gaan, maar andere typen moeten elke twee weken of zelfs elke dag vervangen worden. Dat is afhankelijk  van het soort  lenzen dat geschikt voor je is en waar je samen met de opticien voor kiest.


Multifocale lenzen

Voor mensen die de kleine lettertjes van dichtbij niet meer goed kunnen zien, zijn er speciale lenzen. Met deze zogenoemde multifocale contactlenzen kunt u zowel van dichtbij als van veraf scherp zien. De lenzen zijn zeer comfortabel en u bent er snel aan gewend. Als u leesklachten heeft, stap dan tijdig naar uw opticien en laat uw ogen door de opticien controleren. Vraag naar multifocale contactlenzen. Er zijn vormvaste en zachte multifocale contactlenzen. De contactlensspecialist bij Haan Optiek kan het beste bepalen welke soort geschikt voor u is en waar u samen voor kiest.

Contactgegevens

Raadhuisplein 55
6171 JC Stein
Routeplanner →

Openingstijden

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  9:30 tot 18:00

 • Woensdag

  9:30 tot 18:00

 • Donderdag

  9:30 tot 18:00

 • Vrijdag

  9:30 tot 18:00

 • Zaterdag

  9:30 tot 17:00

 • Zondag

  Gesloten

© 2024 Haan Optiek  •  Alle rechten voorbehouden  •  Website door Futuron  •  Disclaimer